Volg ons op Facebook >>>

foto prentje LDW

Met spijt in het hart, maar dankbaar voor de fantastische vader die hij voor ons altijd geweest is, namen we vorige vrijdag afscheid van onze papa.

Voor papa was Volley Kruikenburg een heel belangrijk deel van zijn leven, waar hij dikwijls naar verwees wanneer we het over mooie tijden hadden.

We danken jullie dan ook voor de rol die jullie hierin speelden!

De uitvaart vindt plaats op 27/9 in Ternat om 10u. Het wordt een gebedsdienst, waar ruimte zal zijn voor de nodige persoonlijke getuigenissen, voor mensen die dit willen.

Alvast bedankt, en hopelijk tot binnenkort!

Kris en Steven

 

Volgende tekst werd voorgelezen in de kerk tijdens de uitvaart.

Meer dan 47 jaar geleden was “de Kring” in Kasteel Kruikenburg elke zondagmorgen een trefpunt voor jonge mensen.

Daar vonden ze diverse ontspanningsactiviteiten : badminton, vogelpik, schaken, tafelvoetbal… en ping-pong

Voor de echte sportievelingen was dit echter veel te rustig. Zij verlangden naar meer aktie. Wat?  natuurlijk: Volley !

Eén net, één bal en één paal : het kasteel hield het andere eind van het net vast en zo konden zij volley spelen. Bij slecht weer werd er in het kleine zaaltje getraind en Broeder Michiel herstelde de ruiten.

Broeder Michiel, Fons De Brandt, Rob Van Mulders en Lucien De Wever besloten dan maar om in competitie te spelen. Broeder Michiel kocht een tweede paal en de spelers trokken de lijnen in het midden van de koer….”om de ruiten een beetje te sparen”.

Op 18 april 1967 werd de “Officiële vraag tot aansluiting aan het B.V.B.V.” ondertekend door Fons De Brandt als voorzitter en Lucien De Wever als secretaris en daarna werd de ondertekening duchtig boven de doopvont gehouden..

Tot zover het begin van de geschiedenis van Volleybalclub Kruikenburg zoals Lucien ze zelf neergeschreven heeft.

De liefde voor onze en vooral zijn club weerklinkt in elke zin.  Nauwgezet heeft hij jaarlijks bijgehouden hoe het Kruikenburg verging, met namen van spelers, trainers, bestuurders en persknipsels.

Eerst was hij secretaris en coach van het jonge Kruikenburg, daarna werd hij kassier en ging met zijn bedelstaf op ronde voor sponsoring en tombolaprijzen.

Toen het fysiek niet meer ging nam hij de telefoon om de sponsors aan te sporen meer te geven.

6 jaar geleden vroeg hij aan Eric om zijn handeltje over te nemen en zei toen emotioneel: “Word jij vanaf nu mijn benen bij Kruikenburg”.

Zijn gezondheid belette hem nog naar de club te komen maar hij volgde alles via de verhalen en de kasverslagen. Van alles bleef hij op de hoogte.

Toen ik de eerste keer rondging met de tombola op een eetfestijn stond hij erop om me achteraf  te feliciteren met het resultaat. Dat trof me zo, omdat ik Lucien eigenlijk niet goed kende en dat ik sindsdien na elk eetfestijn denk: “Lucien zal weer fier kunnen zijn”. Dit weekend ben ik weer op post en zal mijn best doen opdat Lucien weer fier mag zijn.

Vorig jaar zei Lucien ons dat hij de geschiedenis van zijn geliefde Kruikenburg had geschreven en hoe kon dat gepubliceerd worden opdat onze jonge spelers zouden weten dat Kruikenburg een begrip is in de volleybalwereld.

Ik stelde voor om een pagina op de nieuwe website te voorzien voor zijn verhaal tegen dat de club zijn gouden jubileum viert in 2017.

Hij stuurde sito presto het eerste deel en bleef maar aandringen tot ik het publiceerde. Dezelfde dag stuurde hij deel twee door en toen dat niet direct op de website stond stuurde hij een mail om te vragen of er een probleem was. Ik haastte me om het te plaatsen met de belofte om de lay-out later beter te verzorgen.

Als bedanking stuurde hij deel drie , vier en vijf door.

Lucien, nu we definitief afscheid moeten nemen, ben ik blij dat je me zo achter de veren zat.

Zo kon je zelf nog zien dat je verhaal op het world.wide.web gepubliceerd werd en kan iedereen lezen wat voor een fantastische Volleybalclub Kruikenburg jij mee op poten hebt gezet. En die betere lay-out die komt er, dat beloof ik.

Lucien, dank U voor al wat je voor onze club hebt gedaan.

Caty Meulemans
happy wheels demo