Volg ons op Facebook >>>

1996 -1997

Herman De Brandt, werd de stuwende kracht achter de jeugdopleiding.  Bij de heren in 2e prov. bleef alleen Jurgen Luypaert over van de basisploeg van het vorige seizoen.  Aangevuld met Hans Roesems en Jo Van Mulders met nog enkele scholieren misten zij wel nog de nodige ervaring en ondanks hun inzet eindigden ze in 2e provinciale als laatste en degradeerden zo naar 3e provinciale.

De resultaten bij de jeugd, vooral bij de jongens, liet vermoeden dat er opnieuw een talentvolle lichting in aantocht was.

Kampioen van Brabant: B-, C- en D-jongens

Beker van Brabant:  B- en D-jongens

Kampioen van Vlaanderen :  B-jongens 2e na VT Herentals

Na het seizoen probeerde Compubooks Dilbeek, dat stopte in nationale, een samenwerking met Kruikenburg te starten,  Maar Kruikenburg wilde geen nieuw avontuur beginnen en ging verder met de eigen kennis en middelen.

1997 -1998

Het 31ste seizoen ging van start met een echt volleybalfeest. Kruikenburg toonde alle facetten, van de hoogste jeugdreeksen tot de bewegingsschool, de jeugdploegen speelden tegen o.a. Camaerts Gooik en Lennik.

Het feest werd afgesloten met een topaffiche uit ereklasse voor de echte fanaten.  GO PASS LENNIK met Mario Trochs nam het op tegen Trudo Zonhoven van Jo Verstuyft en hun trainer Jan De Brandt.

De Heren uit 3e provinciaal behaalden de titel zonder één verlieswedstrijd, ook de “reserven” speelden kampioen en dit met slechts twee verloren sets op een gans seizoen.

De A-jeugd Jongens werden Kampioen van Brabant en zij behaalden een derde plaats in het Kampioenschap van Vlaanderen.

De B-jeugd Jongens werden Kampioen van Brabant, zij wonnen de Beker van Brabant, eindigden tweede in het Kampioenschap van Vlaanderen en vierde in de Beker van Vlaanderen.  De C-jeugd Jongens behaalden juist dezelfde resultaten.

Ook de meisjes lieten van zich spreken.

De E-jeugd Meisjes werden Kampioen van Brabant, ze wonnen de Beker van Brabant, werden derde in het Kampioenschap van Vlaanderen en in de Beker van Vlaanderen.

1998 – 1999

De jonge Herenploeg diende zich aan te passen aan het niveau van tweede provinciaal en deed dit zeer voortreffelijk door op een vierde plaats te eindigen.

De jeugdploegen kenden opnieuw een schitterend seizoen.

Bij de jongens werden de B-, D- en E-jeugd Kampioen van Brabant.  De Beker van Brabant werd gewonnen door de A-, B-,C- en E-jeugd Jongens.  De E-jeugd Jongens werden tweede in het Kampioenschap van Vlaanderen.  De C-jeugd Jongens werd eveneens Vice Kampioen van Vlaanderen.

1999 – 2000

Naast vele ereplaatsen liet Kruikenburg vooral van zich spreken in de Beker van Brabant.  Niet minder dan vijf jeugdploegen brachten deze beker mee naar het kasteel.  Bij de jongens was dit de A-jeugd, B-jeugd, D-jeugd en E-jeugd.  Bij de meisjes zorgde de D-jeugd voor deze mooie prestatie.  De C-jeugd en D-jeugd meisjes werden ook Kampioen van Brabant.

In de Beker van Vlaanderen zorgen de D-jeugd en de E-jeugd jongens en de D-jeugd meisjes voor brons.

2000 – 2001

De club ging van start met zowat 200 jeugdspelers en schreef niet minder dan 15 ploegen (9 jongens- en 6 meisjesploegen) in voor de jeugdcompetitie en daarnaast ook een herenploeg –bevolkt met eigen jeugdspelers- in 2e provinciale.  Deze laatste behaalde een mooie vierde plaats na een indrukwekkende terugronde.

De jeugdploegen behaalden opnieuw schitterende resultaten.  De E-meisjes werden Brabants kampioen en de C-en D-jongens wonnen de Brabantse beker.  De kroon op het werk kwam echter van de D-jongens.  Zij wonnen na een spannende finale tegen Torhout de beker van Vlaanderen en een week later werden ze in Wevelgem KAMPIOEN  VAN  BELGIE;  Het was meer dan tien jaar geleden dat Kruikenburg deze eer te beurt viel.

Het team, getraind door Nicole Derveaux en Herman De Brandt, bestond uit volgende spelers: Dirk Stradiot, Koen De Brandt, Sam Van der Hasselt, Imbrecht Van Nuffel,Joren Kooreman, Michaël De Smedt, Misha Moens, Daan Heyvaert en Jelle Ducqaine.  Jan De Brandt was hun coach in Wevelgem.

2001 – 2002

De club schreef opnieuw een dertiental ploegen in voor deelname aan de competitie.  De herenploeg in tweede provinciale werd ondanks de mooie prestatie van vorig seizoen niet ingeschreven.  Er waren onvoldoende spelers die zich, vooral door studies,  konden engageren voor het hele seizoen.

Verschillende ploegen (A- en E-jeugd meisjes, C-, D- en E-jeugd jongens) werden Kampioen van Brabant.

De C-jeugd jongens deed dat zonder één nederlaag.  Samen met de E-jeugd  werden ze ook derde in het kampioenschap van Vlaanderen.

De D-jeugd jongens nam begin mei deel aan een internationaal tornooi in Mortsel.  Deze jongens, technisch gezien de beteren van het tornooi, maar helaas een groot stuk kleiner dan hun tegenstrevers, mochten fier zijn op hun tweede plaats op dit tornooi.  In de finale moesten ze de duimen leggen tegen TSC Berlijn, de kampioen van Duitsland.  Zorgden voor dit exploot: Koen De Brandt, Tim De Plecker, Jelle Duqaine, Wim Stradiot, Michael Desmedt, Koen Pintelon, Michael Moens en Simon Uyttersprot.

 

2002 – 2003

Begin september keken vele supporters nieuwsgierig uit naar de start van de jonge damesploeg in 3e provinciale.  An Van Houtven en Luc Ooms zorgden voor de opleiding en begeleiding van deze meisjes.  Het team bestond vooral uit A/B- meisjes, aangevuld met enkele ouderen.  Een mooie 3e plaats was een terechte beloning voor hun inzet.

De E-meisjes werden kampioen van Brabant.

De B-jongens werden tweede, zowel in het kampioenschap als de beker van Brabant.

De C-jongens deden nog beter, zij wonnen de beker van Brabant en Vlaanderen  en werden vice-kampioen van België.

2003 – 2004

In navolging het damesteam nam de club opnieuw deel aan de competitie, in 3e provinciale, met een herenteam.  Dit team, onder leiding van Herman De Brandt en Luc Andries, bestond uit A- en B-jongens en enkele “ouderen”.  Zij eindigden op een verdienstelijke 9e plaats.

De D- en E-meisjes werden kampioen van Brabant en de D-meisjes wonnen de Beker van Brabant.

Ook de C-jongens deden het uitstekend als kampioen van Brabant.  De B-jongens werden 2e in dit kampioenschap en ook verliezend finalist van de Beker van Brabant.

 

2004 – 2005

Zowel de heren als de dames in derde provinciaal eindigden tweede in hun reeks en dienden een eindronde te spelen.  De heren eindigden als eerste in die eindronde en mochten dus naar 2e provincale stijgen.  Bij de dames diende An Van Houtven de leiding over te laten aan Fernand De Bruyne, een oude bekende in de club (als speler en als trainer).

Ook de jeugd deed het goed.  De A-jeugd jongens werden vice-kampioen en de B-jeugd jongens wonnen de Beker van Brabant en behaalden een derde plaats in de Beker van Vlaanderen.

D-jeugd meisjes werden kampioen van Brabant en eindigden als derde in het kampioenschap van Vlaanderen.

Twee Kruikenburgers:  Jan De Brandt en Dominiek Baeyens werden uitgeroepen tot coach van het seizoen 2004 – 2005.

 

2005 – 2006

Voor het seizoen schreef Kruikenburg opnieuw 16 jeugdploegen in.  8 meisjes- en 8 jongensploegen.  Voeg daarbij nog dames- en een herenploeg en de club stond opnieuw voor een druk seizoen.  Jan De Brandt deed dan ook een oproep naar nieuwe en jonge mensen om al die jeugd een gedegen opvang en opleiding te bezorgen.

De A-jongens wonnen de Beker van Brabant tegen Jeugdvolley Londerzeel.  De B-jongens verloren hun finale tegen Machelen en de C-jongens tegen Grivok.

Jan liet eveneens zijn liefdesverklaring aan Kruikenburg en het volleybal noteren.

“Kruikenburg: zijn kasteel, zijn domein, zijn school, zijn volleybalclub… dat is mijn hart.  Daar ben ik opgegroeid; van snotter tot leerkracht lichamelijke opvoeding, van miniemke tot eredivisiespeler, van jeugdtrainer tot ereklasse trainer.  Kruikenburg, dat is mijn leven.  Van toen ik 16 was heb ik kleine mannen leren “volleyballen” en nu nog boeit het mij om telkens opnieuw kinderen de eerst stappen van het volleybalspel bij te brengen.  Het gaat dan niet enkel om ‘hoe leer ik die kinderen een bal in de lucht te houden’, maar eigenlijk om een totale bewegingsontwikkeling en –opvoeding.  Een schakel te zijn in dit langdurige proces is een aangenaam gevoel.  Kinderen de passie voor het volleybalspel meegeven, kinderen ‘zot maken’ van volleybal.  Dat is elk jaar mijn uidaging”.

 

2006 – 2007

De dames wonnen het kampioenschap en promoveerden naar 2e provinciale

Bij de jeugd kroonden de A-jeugd jongens zich tot kampioen van Brabant en de D-jeugd jongens wonnen de Beker van Brabant.

De C-jeugd meisjes wonnen eveneens het kampioenschap van Brabant.

Eind juli kon de jeugd mee op zomerkamp naar ESPINHO in Portugal en kon er deelnemen aan verschillende wedstrijden.

2007 – 2008

Met 160 spelers kon Kruikenburg opnieuw 18 ploegen inschrijven voor deelname aan de kompetitie.  De resultaten waren opnieuw meer dan bevredigend.

De dames behaalden voor hun 1e jaar in 2e provinciale een mooie 7e plaats.  Voor hun trainer Fernand De Bruyne was dit meteen een mooi afscheid.  De herenploeg eindigde op een eervolle 4e plaats, nadat ze lange tijd in aanmerking kwamen voor een promotie.

Bij de jeugdploegen werden de B en de C meisjes kampioen van Brabant en werden ze respectievelijk 2e en 3e in het kampioenschap van Vlaanderen.  De D-meisjes wonnen de Beker van Brabant, en werden 3e in het kampioenschap van Vlaanderen.  De E-jongens werden kampioen van Vlaanderen.

Om het seizoen sportief af te sluiten, daagde de jonge mannenploeg een ploeg uit van  oud-spelers van Kruikenburg, die enkele jaren geleden nog meedraaiden in eerste landelijke.  De sterrenploeg met spelers als Jo Verstuyft, Johan Claus, Wim Wartel en Eric Wenseleers won de match met 2 – 1 cijfers van hun piepjonge opvolgers.  De vedetten werden allen in Kruikenburg opgeleid en speelden in Zonhoven, Lennik-Zellik en natuurlijk in Kruikenburg.

Dat er talent zit in de jonge ploeg van coach Filip Wauters bewijzen de aanbiedingen die de spelers kregen van clubs uit hogere reeksen

Maar ze verkozen om nog enkele jaren ervaring op te doen in Ternat.

Het traditionele volleybalkamp in Tirol, werd vervangen door een volleybalkamp in Rochefort onder de leiding van Mario en Karen Trochs, Erik en Marleen Wenseleers, Marnik en Ann Van Ysacker-Mignon, Benny en Griet Verspecht, Lien De Smedt, Jana De Brandt en Peter de Laat.  Jan en Herman De Brandt trokken met een kleinere groep spelers en speelsters naar Umbrië, in Italië.

 

2008 – 2009

Door het vertrek van Jan De Brandt naar Tenerife en het minder beschikbaar zijn van Herman nam Mario Trochs de sportieve organisatie op zich. Naast Herman De Brandt kon Kruikenburg zo een beroep doen op een hele kern van oud-spelers zoals: Erik Wenseleers, Mario Trochs, Johan Claus en Gerard Ponnet.

Voor de damesploeg van Kruikenburg ging het seizoen van start met een nieuwe trainer.  Fernand De Bruyne zou alleen nog een jeugdploeg trainen en Gerard Ponnet, een oud-speler nam de leiding van de damesploeg over.  Zij werden kampioen en verloren wel de finale van de Beker van Brabant.

De heren eindigden als derde in 2e provinciale  en de D-jongens waren finalist van de Beker van Brabant.

 

2009 – 2010

De dames haalden zonder wedstrijdverlies eervol en terecht de kampioenstitel binnen.

Heren 1 moest enkel Hofstade Zemst laten voorgaan en behaalde zo een tweede plaats.

Heren 2 won slechts 2 wedstrijden tijdens de heenronde maar haalde dan toch betere resultaten in de terugronde.

Al bij al toch mooie resultaten voor het opgroeiend talent, gekweekt op eigen bodem.

De miniemen en cadetten jongens schakelden beiden verrassend VHL uit in de halve finale van de Beker van Brabant met 2-3, maar moesten in de finale de duimen leggen tegen een te sterk Lubbeek Leuven.

 

2010 – 2011

De herenploeg (2e prov.) kon de competitie op een 3e plaats afsluiten.  In de finale van de Beker van Vlaams-Brabant bewezen  ze echter dat ze nog scherper stonden dan het VH Leuven uit 1e provinciale.  VHL toonde zijn klasseverschil door de twee eerste sets te winnen, maar Kruikenburg vocht terug en won de beker met 3 – 2..  Heren 2 eindigde op een 4e plaats.

De dames konden door de vele blessures niet verhinderen dat ze naar 2e provinciale zakten. Ook de dames speelden de finale van de Beker van Vlaams-Brabant, maar verloren deze van Lubbeek Leuven.

Na het seizoen vertrokken Aziliz Divoux en Sarah Coppens naar de volleybalschool om nadien door te groeien op het allerhoogste niveau, naar respectievelijk VDK Gent en Kieldrecht.

2011 – 2012

Heren 1 speelde kampioen in 2de provinciale, met eigen jongens uit de jeugdopleiding en met ervaren ex-Kruikenburgspelers zoals Joahn Claus, Steven Van de Winckel, Steven Wauters, Erik Wenseleers en Mario Trochs.

Dames 1 speelde opnieuw kampioen in 2 de provinciale, zonder verlieswedstrijd !

 

2012 – 2013

Na de promotie naar eerste provinciale hebben de manen van Benny Verspecht veel leergeld betaald.  Na een gemiste seizoenstart, wat zich vertaalde in 2 op 15,  evolueerde de ploeg enorm.   Na het krokusverlof zorgden twee 3-0 overwinningen voor een mooie vierde plaats.   Lubbeek en Londerzeel waren nog een maatje te groot, maar de andere ploegen zijn een volgende keer zeker te kloppen.

Uiteindelijk mochten ze als 3e deelnemen aan de provinciale eindronde.  PNV Waasland won die eindronde, maar als 2e promoveerde Kruikenburg naar tweede divisie.

De tweede ploeg promoveerde naar 2e provinciale zodat vanaf dat ogenblik het plaatje opnieuw perfect oogde.  De jeugd kon zich opnieuw klaarstomen in tweede provinciale en de ambitieuze jeugdspelers hadden met tweede divisie een nieuw doel voor ogen.

De jeugdploegen behaalden mooie resultaten en finaleplaatsen. Maar liefst vier van de 10 finalisten kwamen uit Kruikenburg: de cadetten meisjes, de scholieren meisjes, de scholieren jongens en de pre-miniemen jongens. De preminiemen J eindigden als 2e in de competitie en wonnen de Beker van VL  Brabant.

Op het Vlaams-Kampioenschap werden de pre-miniemen jongens tweede op 1 puntje verschil van de 1ste.

De dames eindigden eervol als 5e in 1e provinciale.

Gedurende de Paasvakantie  namen de kadetten en scholieren, zowel jongens als meisjes, deel aan de World Youth Games in Londen.  Jeugdcoördinator Mario Trochs zorgde er zo voor dat de Kruikenburgse jeugd opnieuw heel wat ervaring kon opdoen.

happy wheels demo