Volg ons op Facebook >>>

Fons De Brandt is een monument in de volleybalwereld die in 1967 met een groep vrienden een club oprichtte die als eerste Belgische club brons haalde in de Confederale Beker, nu beter gekend als Europees niveau. Hij bleef 48 jaar lang voorzitter van onze club en werd daarom, in 2015, door het gemeentebestuur beloond met de titel van Ereburger van Ternat.

Op 15 november 2020, Koningsdag, bloedt het hart van alle Kruikenburgers opnieuw. Onze club verliest zijn stichter, erevoorzitter en boegbeeld. Kortom onze club verliest zijn koning.

Na de dood van zijn vrouw, ons aller Moeder Maria, kwam hij nog elke zaterdag-voormiddag naar de kantine om in het gezelschap van Jean-Pierre Bral te genieten van het rumoer en de gesprekken bij één of meerdere pintjes. Altijd zittend aan het raam, op de speciaal voor hem voorziene groene tuinstoel, met zicht op de parking zodat hij wist wie er ging binnenkomen. Toen 5 jaar geleden zijn zoon Herman onverwachts overleed, ging zijn gezondheid fel achteruit en werd hij met zijn rolstoel opgehaald om toch zijn wekelijkse babbel te hebben. 2 dagen na de begrafenis van zijn boezemvriend is Fons herenigd met Maria, Herman en Jean-Pierre.

Samen met alle leden en sympathisanten van Volley Kruikenburg biedt het bestuur hun oprechte deelneming aan zijn zoon Jan, zijn schoondochters Lea en Nicole en zijn kleinkinderen Koen en Jana.

happy wheels demo